• rmn-slider1
 • rmn-slider2
rmn-slider1-preview rmn-slider2-preview 

MRA (Angiografia RM)

Afectiuni ale vaselor sanguine si intracraniene, ale vaselor abdominale (aorta, vaselor sanguine renale), aretrelor bratelor, bazinului si membrelor inferioare (inclusiv arterelor gambelor).

In multe cazuri astfel este data o alternativa la angiorgafia digitala cu substractie i.a.

Cand se administreaza substanta de contrast la RMN?
Nu este tot impul necesara, exista alte indicatii decat in cazul CT. Nu exista reactii adverse in cazul hipertiroidei, alergiile sunt foarte rare.

In cazul inflamatiilor si tumorilor este de obicei necesara, de asemenea la unele forme de angiografie RM (carja aortica, angiografie a membrelor inferioare si al bazinului).

Utilizarea tehnicii RMN

 • MRT

  Reprezentarea anatomica a organelor si tesuturilor moi ale intregului corp si a oastelor cat si a modificarilor patologice ale acestora.

  Vezi detalii...
 • MRA (Angiografia RM)

  Afectiuni ale vaselor sanguine extra- si intracraniene, ale vaselor abdominale, arterelor bratelor, bazinului si membrelor inferioare.

  Vezi detalii...

Despre investigatiile RMN

 • Cum se face un RMN ?

  Inainte de investigatie, medicul si asistenta va vor face instructajul. O sa vi se arate camera si aparatul in care veti fi introdus...

  Citeste mai mult...
 • Indicatii si contraindicatii in RMN

  Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM sau RMN) reprezinta o investigatie moderna, foarte performanta, ce ofera informatii mai precise decat radiografia...

  Citeste mai mult...